Ditt første besøk

Rana Klatresenter ligger i Max Arena i Mo i Rana. Besøk oss og opplev 1700kvm klatreareal fylt av utfordringer og mestringsfølelse! 

Når du ankommer Rana Klatresenter

Sikkerhetsregler

Alle som besøker Rana Klatresenter må skrive under på at de har lest og forstått våre sikkerhetsregler. Dette kan du gjøre på forhånd før du ankommer senteret, eller i senterets resepsjon. 

Utstyr

Dersom du ikke har eget klatreutstyr, kan du leie dette i resepsjonen. Vi har seler og sko i alle størrelser, i tillegg til helkroppsseler til både barn og voksen. Se priser for utleieutstyr her.

Inngang

Du betaler inngang enten ved drop-in, eller oppretter et abonnement hos oss. Se under Priser her på nettsiden for oversikt over hvilke tilbud vi har. Drop-in kjøpes i resepsjonen, alle andre alternativ gjøres i appen Rubic Connect

Hos oss finner du...

Autobelay
Autobelay, eller automatiske sikringsmaskiner, gjør det mulig å klatre uten å ha en sikringspartner. Rana Klatresenter har 14 autobelayer. Alle kan bruke autobelay, og du trenger ikke sikringskort. Opplæring blir gitt ved første gangs besøk gjennom video, men nøl ikke med å kontakte en klatrevert om du lurer på noe.
Buldring
Buldring er klatring på lavere vegger uten tau over en tykk fallmadrass. Alle kan buldre, både barn og voksne. Buldring krever ingen forkunnskaper, og det eneste utstyret du trenger er et par klatresko. Hos oss finner du buldring i alle våre tre etasjer.
Tauklatring
Vi har 10- og 15-meter høye vegger hvor du kan klatre på topptau og led. For å sikre andre må du ha Brattkort eller Topptaukort. Vi tilbyr jevnlig Brattkort/Topptaukort-kurs du kan melde deg på. Dato og tidspunkt for kurs og prøver vil postes på vår hjemmeside under fanen "kurs" eller på vår Facebook- og Instagram-side.
Barnehjørnet
Barn kan klatre tau og buldre på hele senteret, men vi har også et eget barnehjørne bestående av tauvegger og buldrevegger tilpasset de minste.
Klikk her for å lese mer om klatring med barn
Treningsområde
Hos oss finner du et eget område med ulike typer hangboards, i tillegg til et campusboard, en spraywall og et Kilterboard.
Kilterboard
Et Kilterboard er en justerbar buldrevegg hvor du kan endre veggvinkel og buldreproblem slik du selv vil ha det. Veggen vår kan justeres fra 15 til 60 graders overheng, og det finnes tusenvis av problemer du kan velge mellom. Dette styrer du selv via skjermene på veggen, eller via Kilter-appen.
LED-wall
Midt i senteret lyser en 12 meter høy LED-vegg opp. Dette er en vegg hvor takene ikke byttes ut, men blir opplyste av LED-lys som viser hvor du skal klatre. Du kan bytte ruter og velger selv ruta du vil klatre ved hjelp av en skjerm ved siden av veggen. På denne veggen er det bare mulig å klatre på autobelay.
Previous slide
Next slide

F.A.Q.

Ofte stilte spørsmål

Du trenger ingen tidligere erfaring med klatring for å klatre hos oss! Vi gir deg nødvendig opplæring første gang du besøker oss gjennom en detaljert video, slik at du kan klatre på tauveggene med autobelay og klatre på våre buldrevegger. Andre som har Brattkort kan sikre deg, og du kan derfor også klatre med tau uten å ha Brattkort selv. 

For å kunne sikre andre, må du ha Brattkort eller Topptaukort. Vi gjennomfører jevnlig kurs du kan melde deg på. 

Klatring er for alle, uansett alder, og alle er velkommen hos oss. Det er også en svært fin og sosial aktivitet for hele familien. Merk at barn under 13 år alltid må være sammen med en voksen under opphold inne i senteret, og en voksen må klippe inn barnet i autobelay. Les mer om klatring med barn her

Du trenger ikke å være medlem i klubben (Gruben IL Klatring) for å klatre hos oss. Alle kan kjøpe dagspass, klippekort og de ulike måneds/årskortene våre uten å være medlem i klubben. Medlemsskap i klubben gir likevel noen rabattfordeler på årskort og halvårskort. Se under fanen “Priser” for nærmere informasjon om dette. 

Voksne personer over 18 år som skal følge barn under 13 år, men ikke skal sikre eller klatre selv, trenger ikke å betale inngang. Alle som skal oppholde seg i senteret må uansett registrere seg i resepsjonen og lese og signere sikkerhetsreglene før de går inn i senteret.

De fleste foretrekker å ha på seg bevegelig tøy. Treningstøy fungerer også fint. Skal du leie klatresko hos oss, må du bruke sokker i disse. Vi anbefaler at du klipper neglene og tar av deg ringene dine før du skal klatre.

Dette varierer fra person til person, men de fleste er slitne og fornøyde etter 1-2,5 time. Noen liker lange pauser, og da tar det kanskje lengre tid. Du kan oppholde deg så lenge du vil i senteret innenfor åpningstidene. 

Du trenger ikke å ha eget utstyr, vi har utstyr til utlån i resepsjonen. Her kan du leie klatreseler i alle størrelser, og vi har også kroppsseler til de minste barna. Du kan også leie klatresko og taubrems hos oss. 

Vi utvider stadig vår lille klatrebutikk, og har foreløpig et lite utvalg av kalkposer, kalk, tape, seler, taubrems, børster og karabiner til salgs i resepsjonen. 

Buldring er en type klatring som utføres på lav høyde uten tau.

Klatreren forsøker å løse buldreproblemer (ruter) på veggen ved hjelp av styrke, teknikk og smidighet.

Tykke madrasser ligger under veggen for å dempe fall. 

Topptauklatring er en klatreform hvor klatreren er sikret fra toppen av ruten. En tau er festet til klatrerens sele, og går opp til et anker på toppen av veggen som sørger for sikkerheten. En partner nede på bakken holder i tauet og sikrer ved å ta inn tauet mens klatreren beveger seg opp veggen. 

 

 

Ledklatring er en type klatring hvor klatreren tar med seg tauet på vei opp veggen fester det i karabinkroker underveis på klatreruten. Klatreren klatrer oppover, og i tillegg til å klatre, klipper hen tauet inn i sikringspunktene for å beskytte mot fall. Partneren nede på bakken sikrer klatreren ved å gi ut tau mens klatreren klatrer opp.

Autobelay er en sikkerhetsenhet som brukes i klatresentre for å klatre på de høye veggene. 

En autobelay er en automatisk mekanisme som tar inn tauet mens klatreren klatrer oppover, og rolig senker deg ned igjen når du faller eller slipper taket i veggen. 

Dette gir klatreren mulighet til å klatre alene uten behov for en sikringspartner. 

Velkommen til oss!