Kurs

NKF Grunnkurs inne

For å kunne sikre andre på senteret, trenger du Brattkort eller Topptaukort. Vi arrangerer jevnlig kurs på senteret. Med Brattkort kan du sikre andre både på topptau og under ledklatring, mens dersom du kun ønsker å sikre andre på topptau, er det nok med topptaukort. Vårt Grunnkurs Inne gir deg den nødvendige kompetansen for å sikre på egenhånd i innendørs klatresenter, og for å ta Brattkortprøven. Del 1 i Grunnkurs inne gir deg kompetansen du trenger for å ta Topptaukortprøven. For å ta Brattkortprøven trenger du både del 1 og del 2. Les mer om NKFs Grunnkurs inne her og her.

Etter fullført Grunnkurs Inne, melder du deg opp på Brattkortprøven eller Topptaukortprøven. Dette er en viktig del av prosessen for å sikre at deltakerne på kurset har forstått og kan anvende de grunnleggende sikrings- og sikkerhetsrutinene som er lært under kurset. Bestått Brattkortprøve gir deg rett til å motta Brattkortet. Et Brattkort går ikke ut på dato. Du kan sjekke brattkompetanse.no for å se om du allerede har Brattkort – noen har tatt kurset og prøven for mange år siden, og har fremdeles gyldig Brattkort. Du kan selvsagt også melde deg på Grunnkurs Inne om du ønsker oppfriskning i korrekt sikringsteknikk, selv om du allerede har Brattkort. 

 

Kursets varighet: 8-10 timer fordelt på to dager
Pris: 1500 kr 
Aldersbegrensninger: Ungdom fra og med 13 år kan delta på kurset
Forkunnskaper: Ingen forkunnskaper kreves for å melde seg på kurset
Utstyr: Ved behov for leie av utstyr er dette inkludert i prisen. Inngangspris er også inkludert i kursavgiften. Dersom du har klippekort, skal det ikke trekkes klipp fra kortet de dagene du deltar på kurs.